top of page
  • Yazarın fotoğrafıInteriumdesign Murat Sivaci

TASARIMDA İÇ AÇICI YAKLAŞIMLAR

Güncelleme tarihi: 6 Kas 2020

TASARIMCI BİR SORUNA NASIL YAKLAŞIR?


Tasarımcı kendisinden talep edilen iş hizmetleri içinde karşılaştığı problemlere rasyonel ve estetik çözümler oluşturmak durumundadır. Tasarımcının yaptığı tasarımın başarısı ; yatırımcıya estetik,dinamik,yenilikçi,pratik imalat teknikleri katkısı ,toplam maliyetlerde ekonomik olması ,teslim tarihleri hakkında zamandan tasarruf ettirmesi , işçilik ve uygulama avantajları sağlaması sayesinde gerçekleşir. Bu durum tasarımcıya ödenen hizmet bedellerinin doğru iş programı ve risk yönetimi sayesinde yatırımcı açısından ödediği bedelin amortismanını sağlar. Bu durumda tasarımcıya ödenen bedel aslında orta ve uzun vadede imalat esnasında yapılabilecek olası bir yanlışın durdurulmasıyla kendi hizmet masraflarını karşılamış olur.

TASARIMIDA KALİTE ANLAYIŞI NASIL OLMALIDIR?

Tasarımcı tasarımsal sorunlara entellektüel bir düşünce ile özellikle kendi ve başka tasarımcıların klişe tekrarlarından uzak , fonksiyonel olarak tasarlanan ürünün kullanım amacını ve gerekliliklerini kaybetmeden dinamik ,estetik ,pratik,çözüm getiren bir bakış açısı ile olmalıdır.



TASARIMI DESTEKLEYEN UNSURLAR NELERDİR?

Çizim ve anlatım teknikleri : Bir tasarımcının başarılı olduğunu iddia etmesi görecelidir. Dünyanın en güzel fikirlerini de düşünseniz ,bunları görselleştirebiliyorsanız kendinizi ve tasarımsal fikirlerinizi ifade edebilirsiniz. Tasarımcının başarısı bir yerde, tasarladığı ürünleri doğru çizim anlatım teknikleriyle anlaşılır bir şekilde sunmasına bağlıdır.

5 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page